Αποκλειστικά

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΕΣ.

187

Του Nίκου Κεραμίδα

“Το δάνειο αυτό το πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός – χειρουργός και πριν το 2010. Εγώ γι’ αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις!…” ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, που τον ήθελε, εν μέσω κρίσης, να έχει προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό, αποσπώντας δάνεια συνολικού ύψους 300.000 ευρώ!

Η αποκάλυψη της Κυριακάτικης εφημερίδας, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη οργή κατά του υπουργού, τόσο του αντιπολιτευόμενου όσο και του συμπολιτευόμενοι τύπου. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, ανοίγοντας οι ασκοί του Αιόλου γιά πλήθος εν ενεργεία υπουργών και βουλευτών που τα τελευταία χρόνια έχουν τινάξει την τραπεζική μπάνκα στον αέρα!

Μόνο που, απ’ ότι φαίνεται, οι εθνοσωτήρες μας δεν είναι οι μοναδικοί που χαίρουν των τραπεζιτικών ευεργετημάτων.

Εξόχως ευεργετικές είναι οι διαθέσεις των διοικητών τραπεζών και για τους άκρως «επιφανείς» τηλεπερσόνες μας!…

Το GRANDE, εξασφάλισε μέρος των σκανδαλωδών συμβάσεων, τις οποίες και δημοσιοποιεί. Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι πέρα για πέρα ακριβή, και αφορούν τα πλέον προβεβλημένα τηλεοπτικά πρόσωπα.

 

Από τις πλέον προκλητικές δανειακές συμβάσεις, είναι αυτές των Νίκου Ευαγγελάτου και Τατιάνας Στεφανίδου. Το δημοφιλές τηλεοπτικό ζευγάρι, εκταμίευσε την περίοδο που η Τατιάνα συνεργαζόταν με το STAR, από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δάνειο 2,6 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά κατοικίας στην Κηφισιά! Το επιλήψιμο της υπόθεσης, είναι ότι η τράπεζα, χωρίς σοβαρές και επαρκείς εγγυήσεις, χορήγησε όλο το ποσό της αξίας του ακινήτου, κάτι που φυσικά δεν συνηθίζεται με τους… κοινούς θνητούς. Μάλιστα, πέρα της αξίας του σπιτιού, όπως αυτή καταγράφεται στα συμβόλαια, τους χορήγησε επιπλέον ποσό 1.000.000 ευρώ!  Όσο για τον αριθμό των δόσεων, αυτό κι αν ξεπερνά κάθε φαντασία. Η συγκεκριμένη τράπεζα εξάντλησε κάθε όριο επιείκειας στο λαμπερό ζευγάρι της τηλεόρασης, διευκολύνοντάς τους να το αποπληρώσουν σε 350 δόσεις!

 

Ρούλα Κορομηλά-Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Ιδιαίτερα υψηλή δανειοδότηση από την EUROBANK, έχει δοθεί και στην κορυφαία για πολλούς, ελληνίδα παρουσιάστρια, Ρούλα Κορομηλά. Πρόκειται για δάνειο ύψους 850.000 ευρώ για την αποπληρωμή της πολυτελούς μεζονέτας της στην Κάτω Κηφισιά. Πέρα του αρχικού δανείου, συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, η Ρούλα επανήλθε έναν χρόνο αργότερα, εξασφαλίζοντας και δεύτερο δάνειο 150.000 ευρώ. Σήμερα, η δημοφιλής παρουσιάστρια, όπως είναι φυσικό, ζορίζεται ως προς την αποπληρωμή τους.

Άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση, είναι η σύμβαση δανείου που υπέγραψε πρόσφατα η νεαρή παρουσιάστρια του ALPHA Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, με την ALPHA BANK, προκειμένου να της χορηγήσει δάνειο ύψους 160.000 ευρώ για την αποπληρωμή διαμερίσματος συνολικής αξίας 250.000 ευρώ. Το επιλήψιμο στη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση, είναι το νεαρό της ηλικίας της παρουσιάστριας, σε συνδυασμό βέβαια με τη φορολογική της δήλωση! Σε τέτοιες περιπτώσεις, καμία τράπεζα δεν μπορεί να χορηγεί αυτού του ύψους τα δάνεια.

 

Η περίπτωση Σκορδά

Την ώρα που οι τράπεζες δεν χορηγούν σήμερα, ούτε πιστωτική κάρτα, η δημοφιλής παρουσιάστρια του πρωινού του ANT1, Φαίη Σκορδά, κατόρθωσε να αποσπάσει δάνειο από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ. Το ποσό αφορά στην αγορά μεζονέτας στη Βούλα, η οποία ύστερα από πλειστηριασμό, κατέληξε στην κατοχή της τράπεζας. Παρά την «σκιά» που βαραίνει το ακίνητο, η Φαίη Σκορδά αποφάσισε να το αγοράσει. Σύμφωνα με τα συμβόλαια, το αγόρασε από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ έναντι 370.000 ευρώ! Τα 220.000 ευρώ δόθηκαν μετρητά, και τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ η παρουσιάστρια θα αποπληρώσει με μηνιαίες δόσεις, καλύπτοντας δάνειο της ίδιας τράπεζας.

Η Φαίη Σκορδά και οι δυο γιοι της θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 226 τ.μ.

Η κατοικία αποτελείται από υπόγειο (αποθήκη, λεβητοστάσιο και θέση στάθμευσης) εμβαδού 74 τ.μ., ισόγειο (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, wc) επίσης 74 τ.μ. και πρώτο όροφο με τρία δωμάτια και δυο λουτρά, συνολικού εμβαδού 78 τ.μ. Η οικία διαθέτει ιδιόκτητο κήπο 145 τ.μ. Το μικρό «παλατάκι» της Φαίης, αποτελεί μέρος συγκροτήματος κατοικιών στη Βούλα σε εμβαδόν οικοπέδου 4.739 τ.μ.

 

Όπως διαβάσαμε στο Grande Μαρτίου .