Αποκλειστικά

ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ «ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΛΑΚΗ

96

Πρώτο το περιοδικό GRANDE είχε αναφερθεί στο θεατρικό Βατερλό του «Χτυποκάρδια στα θρανία». Μια παράσταση που παρά την έντονη επικοινωνιακή προβολή της από τους συντελεστές της, τελικά κυνηγούσε τους θεατές με το ντουφέκι. Η Κατερίνα Γερονικολού ενσαρκώνοντας θεατρικά το ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ομώνυμη ταινία, όχι μόνο δεν μπόρεσε να πείσει τους θεατές, αλλά απ’ ότι εξελίχθηκε αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» του ανθρώπου που την επέβαλε: του Λάκη Λαζόπουλου, που επωμίσθηκε την καλλιτεχνική διεύθυνση αλλά και την σκηνοθεσία.

Η παράσταση τελικά «έριξε» πρόωρα αυλαία με την πρωταγωνίστρια Κατερίνα Γερονικολού να σχολιάζει με ανάρτησή της στο Instagram: «Τι τα θέλεις Λιζάκι μου…Έτσι είναι η ζωή… Κάθε, μα κάθε μέρα τελειώνει κάτι ωραίο, που δεν ξανάρχεται ποτέ. Γι’ αυτό καλύτερα να μην κοιτάει κανείς πίσω… Εμπρός… Πάντα εμπρός!…»

Και αν για τη νεαρά πρωταγωνίστρια όλα τελείωσαν με μια απλή, λυτή ανάρτηση και την προτροπή στον εαυτό της «πάμε γι’ άλλα», για τον Λάκη Λαζόπουλο οι συνέπειες ήταν άκρως οδυνηρές. Δεν έχασε μόνο το στοίχημα με τον εαυτό του, προτρέποντας τον θεατρικό παράγωγο Γιάννη Κέντ να επενδύσει στη συγκεκριμένη -ομολογουμένως τολμηρή- πρόταση, έχασε και τη μοναδική ευκαιρία να «ριζώσει» στο σπίτι που ο ίδιος δημιούργησε. Το θέατρο «ΗΒΗ». Έναν παλιό κινηματογράφο στου Ψυρρή, που για πρώτη φορά λειτούργησε ως θεατρική σκηνή το 1998, ύστερα από εκ βάθρων ανακαίνιση, με την παράσταση του Λάκη «Η Κυριακή των Παπουτσιών».

Το θέατρο ΗΒΗ ήταν ένας χώρος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος, ρίχνοντας μάλιστα πολύ προσωπική εργασία, πιστεύοντας ότι για χρόνια θα στεγάσει τα θεατρικά του όνειρα.

Την «Κυριακή των Παπουτσιών» που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, με τεράστια εισπρακτική επιτυχία, διαδέχτηκε η παράσταση «Τα λέμε» πάλι του Λάκη Λαζόπουλου, χωρίς ωστόσο την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία.

Είναι τότε που οι αφανείς χρηματοδότες Λαζόπουλου «λακίζουν» και το εν λόγω θέατρο περνάει στα χέρια του Δημοσθένη Βαρδινογιάννη και Πέτρου Φιλιππίδη.

Σχεδόν δεκαεπτά χρόνια μετά, ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο ΗΒΗ με το «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» πιστεύοντας ακράδαντα αυτή τη φορά ότι θα στεριώσει. Μόνο που η παταγώδης αποτυχία της παράστασης έφερε για μια ακόμη φορά τον δημοφιλή Λάκη Λαζόπουλο εκτός «ΗΒΗ».

Ο θεατρικός επιχειρηματίας αποφάσισε τελευταία στιγμή να επενδύσει σ’ ένα άλλο, άκρως δημοφιλές πρόσωπο. Στον δημιουργό του «Παρά Πέντε» Γιώργο Καπουτζίδη.

«Οι Θεατρικές Σκηνές με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Καπουτζίδη για τη θεατρική σεζόν 2019-2020. Ο αγαπημένος δημιουργός, μετά τη σαρωτική επιτυχία όλων των τηλεοπτικών εγχειρημάτων του, θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το πρώτο του θεατρικό έργο στο θέατρο ΗΒΗ. Πρόκειται για μια σύγχρονη, φρέσκια κωμωδία με ανατροπές και συγκίνηση. Πόσα εμπόδια μπορεί να αντέξει ένας αληθινός έρωτας στην Ελλάδα του 2019; Η συνέχεια επί σκηνής», αναφέρει το δελτίο τύπου που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό.

Το σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι Γερονικολού και Καπουτζίδης «ξεσπίτωσαν» τον Λάκη, ανακόπτοντας βίαια τα όποια μελλοντικά θεατρικά του σχέδια.

Όπως διαβάσαμε στο Grande Απριλίου .