Αποκλειστικά

ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ… ΙΟΝΙΟΥ

88

 

Λίγους μόλις μήνες μετά την καταγγελία για βάναυση επίθεση με καυτό λάδι σε μαθητευόμενο μάγειρα στην κουζίνα του και ο Έκτορας Μποτρίνι κινδυνεύει να χάσει την οικογενειακή επιχείρησή του στην Κέρκυρα. Το διάσημο εστιατόριο «ETRUSCO» που δημιούργησε ο πατέρας του και έχει σαρώσει τα βραβεία.

 

Του Δημήτρη Νικολάου

 

Αύγουστος του 2019: Το Πανελλήνιο συνταράσσεται ύστερα από σοκαριστική καταγγελία του Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, για βάναυση συμπεριφορά σε εστιατόριο του νησιού, σε βάρος 19χρονου μαθητευόμενου σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 19χρονος δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια από τον υπεύθυνο της κουζίνας με αποτέλεσμα σοβαρότατα εγκαύματα από καυτά εργαλεία μαγειρικής!

Η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις και απασχόλησε για καιρό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αποκαλύφθηκε ότι ο chef που ασκούσε βία στον 19χρονο δεν ήταν άλλος από τον διάσημο τηλεοπτικό εκκεντρικό chef Έκτορα Μποτρίνι, με το όλο σκηνικό να εξελίσσεται στο εστιατόριό του στην περιοχή Μέση της Κέρκυρας.

Η όλη υπόθεση ακολούθησε τον δρόμο της δικαιοσύνης με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται.

Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες ο Έκτορας Μποτρίνι είχε δηλώσει τότε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

«Δύο μάγειρες ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Ήρθαν δύο παιδιά σε διαπληκτισμό, συμβαίνουν αυτά, μπορούσε να γίνει για παράδειγμα και στον δρόμο! Αυτά συμβαίνουν καθημερινά στις κουζίνες».

Με το που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, εξαφανίστηκαν και οι δύο. Πλακωθήκανε, φύγανε. Με καυτό λάδι δηλαδή ο άνθρωπος πεθαίνει από τον πόνο. Δηλαδή, πέφτει κάτω και λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Καυτό λάδι… Να γελάσω θέλω λίγο τώρα».

Ο σεφ σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο. Αυτά είναι μπούρδες. Είναι δεκατέσσερα πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ. Ίσα ίσα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα εστιατόρια που δουλεύουν».

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τρεις μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2019, ο Έκτορας Μποτρίνι, ήρθε αντιμέτωπος με μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, που μέσω του GRANDE βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ο διάσημος chef κινδυνεύει να χάσει την οικογενειακή επιχείρησή του, το πλέον διάσημο εστιατόριο «ETRUSCO», στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα, στην Κέρκυρα, που δημιούργησε ο πατέρας του Etrusco Botrini το 1992 και μέχρι σήμερα σαρώνει σε διακρίσεις.

Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών, το «ETRUSCO» βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 6 Μάϊου του 2020, από τους εκκαθαριστές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 390.000 ευρώ!

Το εστιατόριο ανήκει στη μητέρα του Έκτορα Μποτρίνι, Ισμήνη Προσαλέντη Μποτρίνι, στην κατοχή της οποίας περιήλθε το 1988.

Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα Πλειστηριασμών «πρόκειται για οικόπεδο 2.336 τ.μ., ευρισκόμενο στην τοποθεσία «Παναγιά» ή «Μπιμπέλι» δημοτικής κοινότητας Κάτω Κορακιάνας Κέρκυρας, με εντός αυτού δύο ανεξάρτητα κτίρια, ήτοι:

Κτίριο 1: Αφορά οικιστικό ακίνητο επιφάνειας 220,00 τ.μ. το οποίο αναπτύσσεται σε (2) επίπεδα, ισόγειο και πρώτο (α) όροφο. Έχει ανεγερθεί με την υπ’ αριθμ. 740/ΤΥ/5976/1974 οικοδομική άδεια. Το ακίνητο όπως προέκυψε από την εξωτερική παρατήρηση βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης. Διαφαίνεται να έχει δεχθεί σε τακτά και άτακτα χρονικά διαστήματα εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης (ελαιοχρωματισμοί και αλλαγή κουφωμάτων).

Κτίριο 2: Αφορά επαγγελματικό ακίνητο (εστιατόριο) επιφάνειας 580,00 τ.μ. το οποίο αναπτύσσεται σε τρία (3) επίπεδα, δηλαδή υπόγειο, ισόγειο και πρώτο (α) όροφο. Το υπόγειο είναι επιφάνειας 180,00 τ.μ. και το ισόγειο με τον α’ όροφο έχουν συνολική επιφάνεια 400,00 τ.μ.

Η κατασκευή του έχει πραγματοποιηθεί με την υπ. αριθμ. 532/1988 οικοδομική άδεια. Το ακίνητο διαφαίνεται σε άριστη κατάσταση συντήρησης, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δειχθεί μεγάλης έκτασης τακτικές και έκτακτες εργασίες συντήρησης».

 

Η ιστορία του ETRUSCO

Οι ρίζες του εστιατορίου «Etrusco» στηρίζονται σε μια οικογενειακή παράδοση.

Η ιστορία του ξεκινά από το 1992, όπου ο Etrusco Botrini, από γενιά εστιατόρων της Τοσκάνης και καταξιωμένος αρχιμάγειρας επί σειρά ετών στο Club Mediterranee, αποφασίζει να εγκατασταθεί οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας του, την Κέρκυρα και να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο.

Το 2000 αναλαμβάνει το εστιατόριο ο γιος του, Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος πολύ σύντομα, το 2003, κερδίζει και τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο και μέχρι το 2006 αποσπά κάθε χρόνο σκούφο από το περιοδικό Αθηνόραμα. Από το 2007 μέχρι και το 2010 το περιοδικό τον βραβεύει με δύο χρυσούς σκούφους κάθε χρονιά. Το «Etrusco» διακρίθηκε επίσης για το έτος 2007-2008 ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Το «Etrusco» είναι περιτριγυρισμένο από έναν καταπράσινο κήπο, από όπου ο chef ιδιοκτήτης του προμηθεύεται τις πρώτες ύλες των λαχανικών, των λουλουδιών και των φρούτων, που χαρακτηρίζουν το menu του. Το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκει με ευκολία αρκετές ύλες τον βοήθησε να αναπτύξει μια φιλοσοφία κουζίνας που εμπνέεται από τη φύση. Η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι το άρωμα των απλών, διακριτών και φυσικών γεύσεων.

 Έκτορας Μποτρίνι

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι είναι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα.

Το 2006, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.

Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992, μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του, Etrusco Botrini, σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο.

Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριο «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία, κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Ο ίδιος μιλά για τα δικά του χρόνια:

«Γεννήθηκα στην Κέρκυρα και, λόγω του Ιταλού πατέρα μου, πηγαίναμε συνέχεια στην Τοσκάνη. Έχω περάσει πολύ ωραία παιδικά χρόνια. Είναι σαν παραμύθι η ζωή μου. Λόγω της δουλειάς του πατέρα μου – σε μεγάλη εταιρεία – ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο. Στο Κάιρο ζούσαμε σε έναν εξαιρετικό χώρο, όπου ήταν σαν παλάτι, θυμάμαι, πήγαινα σχολείο στην Ηλιούπολη του Κάιρο. Ήταν μια όαση στο χάος της πόλης. Έχουμε πάει επίσης στη Σαρδηνία, την Κορσική και την Σικελία, το Μαρόκο, την Γουαδελούπη και την Τυνησία. Έζησα σε φανταστικά μέρη, με πολλή αγάπη και έχοντας γύρω μου αξιόλογους ανθρώπους. Ο πατέρας μου λέγεται Ετρούσκος και η μητέρα μου Ισμήνη. Αν και είμαι μοναχοπαίδι, δεν ένιωσα ποτέ μοναξιά. Ήμουν πάντα περιτριγυρισμένος από κόσμο. Δεν ένιωσα την ανάγκη να έχω αδελφό».

 

Όπως διαβάσαμε πρώτα στο Grande Φεβρουαρίου