Κοινωνικά

Άνοιξε η πλατφόρμα στο koinonikomerisma.gr. Τα 6 βήματα που πρέπει να γνωρίζετε!

159

Μπορείτε πλέον να υποβάλετε τις αιτήσεις , άν και για ένα χρονικό διάστημα η πλατφόρμα είχε πέσει και δεν μπορούσες να την επισκεφτείς.

 

Όσον αφορά τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η διαδικασία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος. Ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν. Προκειμένου να κάνουν αιτήσεις και όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά. Τα βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι το εισόδημα, η οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση και οι καταθέσεις. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το μέρισμα θα ανέλθει από 200 έως 1.200 ευρώ.

Μείωση υπάρχει και στα ανώτατα κλιμάκια των ζευγαριών με παιδιά, αφού το μέρισμα που δικαιούνται μειώνεται στα 1.200 ευρώ μάξιμουμ, αντί των 1.350 ευρώ που ίσχυε πέρσι.

Οριακά αυξάνεται και η ακίνητη περιουσία αφού για να μπορέσει ένα νοικοκυριό να διεκδικήσει το μέρισμα δεν θα πρέπει να έχει ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη από 125.000 ευρώ αντί των 120.000 ευρώ που ήταν το 2017.

Τα 6 βήματα που θα πρέπει να γνωρίζετε

Βήμα 1: Είσοδος στην πλατφόρμα.

Βήμα 2: Έλεγχος των στοιχείων.

Βήμα 3: Συμπλήρωση του IBAN.

Βήμα 4: Ενημέρωση των φιλοξενούμενων να δώσουν την συγκατάθεση τους.

Βήμα 5: Δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας

Βήμα 6: Αποδοχή του κοινωνικού μερίσματος του 2018.

 

 

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη