Κοινωνικά

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ Φιλίπο Γκράντι

50

Τη Λέσβο και την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της ΥΑ Πασκάλ Μορό.

Οι επισκέψεις θα γίνουν την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 αντίστοιχα, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Ο Φιλίπο Γκράντι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετάσχει σε συζήτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης δύο Επιτροπών της Βουλής.

Επίσης θα συναντηθεί με δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, με μέλη διπλωματικών αποστολών και στελέχη άλλων υπηρεσιών του ΟΗΕ, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Ύπατος Αρμοστής στην Λέσβο θα δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και να συζητήσει “για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές και η κοινωνία των πολιτών” όπως αναφέρεται στο κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτή θα είναι η τρίτη επίσημη επίσκεψή του Φιλίπο Γκράντι στην Ελλάδα.

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα