Κοινωνικά

Αίσιο τέλος για το δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda.

38
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Ανάσα ανακούφισης πήραν οι συγγενείς και τα μέλη του πληρώματος (μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες) του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda, αφού όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το υπό σημαία Λιβερίας και Ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο, κατελήφθη χθες από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις, όταν επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό ζήτησαν να αποβιβαστούν στη Βρετανία με απειλές κατά του πληρώματος.

Αμέσως όπως ήταν φυσικό, το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι το συμβάν έχει λήξει και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Λίγο μετά τις 8μ.μ., το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο και συνέλαβαν επτά άτομα.

Oι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών εξουσιοδότησαν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να επιβιβαστούν σε πλοίο στο Αγγλικό Κανάλι για να προστατεύσουν τη ζωή και το πλοίο που υποβλήθηκε σε ύποπτη αεροπειρατεία.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας:

«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αποκτήσει τον έλεγχο του πλοίου και επτά άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση. Οι αστυνομικές έρευνες θα συνεχιστούν τώρα. Οι αρχικές αναφορές επιβεβαιώνουν ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και καλά».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Nave Andromeda, είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία μεταφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες 42.000 τόνους πετρελαίου. Αυτή την ώρα βρίσκεται ανοιχτά της Νήσου Γουάιτ στη Θάλασσα της Μάγχης, ενώ έχει σχηματιστεί ζώνη αποκλεισμού πέντε ναυτικών μιλίων από τις αρχές ασφαλείας.