Κοινωνικά

Αναμένεται νέο πλαφόν στο ύψος για τις e-αποδείξεις

17

Το Υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας, αναμένεται να προχωρήσει σε θέσπιση πλαφόν στα 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το 2020.

Αυτό θα είναι το ύψος των δαπανών που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογουμένων.

Το αρμόδιο Υπουργείο στην προσπάθεια του να μην υπάρξουν «παρατράγουδα» και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογουμένους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω, θα τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών.

Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν θα συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές δαπάνες που θα απαιτούνται θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού.

Όπως ακούγεται το πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών δαπανών αναμένεται να ορισθεί στα επίπεδα των 20.000 ευρώ, το οποίο ως ποσοστό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος 66.700 ευρώ.

Δηλαδή για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών με κάρτες και για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές δαπάνες.

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα