Κοινωνικά

Ανησυχία για περισσότερους νεκρούς, και τραυματίες από τα  6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

58

Φονικός σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ έπληξε λίγο πριν από τις 04.00 τα ξημερώματα (05.00 ώρα Ελλάδας) , αφήνοντάς πίσω του νεκρούς και τραυματίες στην περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου στην Αλβανία.

Οι ώρες περνούν βασανιστικά, στους δρόμους επικρατεί πανικός, ενώ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων απεγκλωβίζουν συνεχώς πολίτες οι οποίοι καλούν σε βοήθεια κάτω από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο εγκέλαδος.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν εφτά νεκροί με ανησυχία ότι ο αριθμός θα φτάσει στους έντεκα. Οι τραυματίες είναι πάνω από 200. Ανάμεσά τους και μικρά παιδάκια που έζησαν την ώρα που κοιμόντουσαν τον απόλυτο εφιάλτη.

Οι Αρχές αναφέρουν πως έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων. Πρόκειται για κτήρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα.

Δυστυχώς η έλλειψη κρατικής υποδομής επιβάρυνε την κατάσταση. Αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες.

Όπως πληροφορεί το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει χτυπήσει την Αλβανία τα τελευταία 30 χρόνια.

Ωστόσο ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Πιερία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Αισθητός έγινε και σε πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου και της Κροατίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα