Κοινωνικά

Απάντηση Εισαγγελέως για την απαγγελία των κατηγοριών στους συλληφθέντες στο Κουκάκι

34

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, τα στοιχεία της δικογραφία για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων κατά της διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, αποτελούν μεγάλη απορία.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννιδης με αφορμή τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν για τη βαρύτητα των ποινικών διώξεων, τονίζει ότι αυτές συνδέονται αποκλειστικά με τα στοιχεία της έρευνας.

«Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση»

Με αυτή την λιτή ανακοίνωσή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών θέλησε να απαντήσει σε όλους εκείνους  που διατύπωσαν την άποψη πως δεν έπρεπε σε βάρος των κατηγορουμένων να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αλλά για κακουργήματα.

Οι 20 συλληφθέντες ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι διότι λόγω απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα