Κοινωνικά

Αριθμός έκτακτης ανάγκης το 112 . Έρχεται και στην Ελλάδα .

68

Σε λίγες ώρες όσοι είσαστε κάτοχοι κινητών τηλεφώνων θα λάβατε ένα μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο από τον αριθμό 112. Πρόκειται για την πιλοτική δοκιμή που έγινε πριν από λίγο από παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ακόμα ο αριθμός έκτακτης ανάγκης δεν λειτουργεί στην χώρα μας, όμως όπως διευκρινίζει η κυβέρνηση αυτό θα γίνει άμεσα. Έγινε ήδη η πιλοτική δοκιμή του αριθμού 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το σύστημα 112 αποτελείται από δύο σκέλη:

Το εισερχόμενο, που είναι αυτό μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες με το 112 και γίνεται ο γεωεντοπισμός τους

Το εξερχόμενο, που επί της ουσίας είναι το Σύστημα Συναγερμού Πολιτών (Cell Broadcast Service) μέσω του οποίου οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS για εκκένωση περιοχών λόγω κινδύνου.

Τα κωλύματα στη χρήση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης ήρθαν έντονα στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Μάτι, καθώς θα ήταν σωτήριο για εκατοντάδες ανθρώπους ένα μήνυμα εκκένωσης, το οποίο δεν ελήφθη ποτέ.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα