Κοινωνικά

ΓΕΝ: 119 ασθενείς από νησιά του Αιγαίου, και του Ιονίου μεταφέρθηκαν τον Μάιο.

33

Η Πολεμική Αεροπορία , τον μήνα Μάιο πραγματοποίησε πάνω  από 180 πτήσεις – πέραν της κύριας επιχειρησιακής αποστολής τους – προκειμένου οι άνδρες της να μεταφέρουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και πραγματοποιώντας αποστολές έρευνας και διάσωσης καθώς και αεροπυρόσβεσης.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) , αεροσκάφη C-27j, C-130, EMB-209 και GV-678 και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα, AB-205 και AB-212, εκτέλεσαν 72 αποστολές τον Μάιο προκειμένου να μεταφέρουν 119 ασθενείς σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, συμπληρώνοντας 180,6 ώρες πτήσεως. Η μία από τις αποστολές αφορούσε μεταφορά μοσχεύματος.

Ελικόπτερα Σούπερ Πούμα πραγματοποίησαν 4 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων. Τα ελικόπτερα εντόπισαν 18 αγνοούμενους -3η ΠΑ και 15 σε συνεργασία με άλλους φορείς (Λιμενικό Σώμα ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κ.ά.), συμπληρώνοντας 6,1 ώρες πτήσεως.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 πραγματοποίησαν 2 εξόδους για την κατάσβεση πυρκαγιών συμπληρώνοντας 2,9 ώρες πτήσεως.

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση , χθες η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε:

– Ένα ελικόπτερο Super Puma σε αποστολή έρευνας για τον εντοπισμό 84χρονης Γερμανίδας αγνοούμενης κολυμβήτριας στους Φούρνου

– Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στα Τσαμαίικα Αχαΐας.

– Ένα αεροσκάφος PZL σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στη Μόρια Λέσβου.

– Ένα PZL σε αποστολή επιτήρησης στην Κεφαλονιά.

Καθώς επίσης και  ένα αεροσκάφος C-27J μετέφερε 3 ασθενείς και 1 βρέφος από τη Λήμνο, τη Σαντορίνη, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα αντίστοιχα και ένα ελικόπτερο AB-212 μετέφερε 1 ασθενή από την Κύθνο στην Ελευσίνα. Συμπληρώθηκαν 33,3 ώρες πτήσης σε 12 αποστολές.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα