Κοινωνικά

Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο χρυσού σύμφωνα και με την εισαγγελέα. Για παράνομη προσωποκράτηση κάνουν λόγο οι συνήγοροι των 8 !

183

 

Η εισαγγελέας η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού έδωσε την πρώτη επίσημη και σαφέστατη ομολογία τονίζοντας πως η περιβόητη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού ήταν γκάφα «μεγατόνων».

Ύστερα από αυτό υπέβαλε την πρότασή της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, το οποίο αυτή την στιγμή είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί επί της ουσίας εάν στοιχειοθετείται ή όχι το κακούργημα της λαθρεμπορίας.

Η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνη και την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Σταυρούλα Μπελδέκα η οποία μόλις πριν από λίγες ημέρες λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο της ΑΑΔΕ που της απεστάλη, μετά από δικό της αίτημα, τόνισε πως “δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής κρατήσεως” και είχε ζητήσει την ανάκληση των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης για τους οκτώ συλληφθέντες ως μέλη της αποκαλούμενης υπόθεσης λαθρεμπορίας χρυσού.

Από το έγγραφο που ζήτησε και πήρε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δεν προκύπτει , η κατηγορία της λαθρεμπορίας αλλά ούτε και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τονίζουν ότι οι πελάτες τους ,ο γνωστός κοσμηματοπώλης Ριχάρδος και οι υπόλοιποι 7 κρατούνται παράνομα πλέον και προχώρησαν σε απανωτές αιτήσεις αποφυλάκισης

επικαλούμενοι και το επίμαχο έγγραφο της ΑΑΔΕ που αναφέρει ότι δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

 

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη