Κοινωνικά

Δικαίωση για τον άτυχο διανομέα φαγητού από την Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάσθηκε ο εργοδότης του!

192

 

Σύμφωνα με απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας κρίνεται ένοχος με ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή .

Ο διανομέας φαγητού , ο οποίος είχε υποβάλει μήνυση εις βάρος του 33χρονου εργοδότη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία , εμφανίστηκε στο δικαστήριο με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού και φορώντας κολάρο. Δεκάδες ήταν οι διανομείς οι οποίοι πήγαν από νωρίς στο δικαστήριο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους

Αντίθετα ο κατηγορούμενος δεν παρέστη διότι υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο σύμφωνα με την δικηγόρο του .

Το θύμα το οποίο έχει κατάγματα στα ζυγωματικά και τραύματα στη μύτη και στην κάτω γνάθο , κατέθεσε στο δικαστήριο ότι άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και χυδαίες ύβρεις από τον κατηγορούμενο πρώην εργοδότη του , όταν μία μέρα τον ενημέρωσε ότι δεν θα πάει στη δουλειά εξαιτίας ασθένειας. «Έλεγε ότι “κρεμάς το μαγαζί” και απειλούσε ότι μόλις γυρίσει από την Ελβετία θα “δεις τι θα πάθεις”. Έφτασε στο σημείο να απειλεί τον 9χρονο γιο μου», κατέθεσε ο ίδιος.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα , όταν ο διανομέας

ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, κοντά στην πιτσαρία. Σύμφωνα με όσα ο διανομέας ” Την ώρα που περίμενα την Τροχαία εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας όπου εργαζόμουν και με γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Προσπάθησα να αμυνθώ και τον σκούντηξα στο στήθος. Εκείνος πήγε πίσω στο μαγαζί του, πήρε την σιδερογροθιά και επέστρεψε συνεχίζοντας τα χτυπήματα».

Η συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο εντολέας της δηλώνει μετανιωμένος και ισχυρίστηκε πως μεταξύ των δύο ανδρών προηγήθηκε εκατέρωθεν αποστολή υβριστικών μηνυμάτων. Το δικαστήριο αφού άκουσε προσεχτικά και τις δύο πλευρές καταδίκασε τον 33χρονο σε φυλάκιση τριών χρόνων και επιπλέον σε χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, ποινή κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση.

 

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη