Κοινωνικά

ΕνΔΕ για τον Δ. Κουφοντίνα: Δικαστές του Αρείου Πάγου τάσσονται υπέρ της ανακοίνωσης

34
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Υπέρ της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία καλείται η πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, τάσσονται επτά ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Παρά τις απανωτές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ένωση, η συγκεκριμένη ανακοίνωση, οι επτά ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, αναφέρουν ότι : «Η Δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως.Για το λόγο αυτό, η κίνηση αυτή “τιμά” την Ένωση και ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς της».

 Οι επτά ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί,που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση είναι:

  • -Οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.
  • -Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.
  • -Οι αρεοπαγίτες  Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Σταματική Μιχαλέτου και Άννα Φωτοπούλου οι οποίοι απευθύνονται προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση τονίζουν επίσης ότι: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ”ΠΡΟΊΜΙΟΝ” του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα».