Κοινωνικά

Εξιχνιάστηκε σπείρα ναρκωτικών στην Αγία Παρασκευή

15
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών, είχαν μετατρέψει τα σπίτια όπου διέμεναν, μέλη σπείρας προκειμένου να δίνουν στους ενδιαφερόμενους «πελάτες» τους ότι εκείνοι τους ζητούσαν.

Οι περιοχές που δρούσαν ήταν στις δυο πολυσύχναστες πλατείες της Αγίας Παρασκευής.

Ακόμα και εν μέσω καραντίνας, οι δράστες προμήθευαν τις ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι ιδιοκτήτες των  «σούπερ – μάρκετ »ναρκωτικών, συνελήφθησαν από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια συνομιλία του αρχηγού της σπείρας με κάποιον άγνωστο άνδρα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Να σου πω, πόσα έχεις δηλαδή;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Δεν έχω τίποτα εγώ, ρε φίλε.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Ε ρε π…στη, άσ΄το, μου το ΄χες πει από χθες και μου έλεγες δεν θα ΄χω, κανόνισε από αλλού, θα είχα κανονίσει από αλλού, αλλά μου ΄χες πει θα ψάξεις, ρε φίλε. Τώρα που να πάω εγώ στη διαόλου τη μάνα, εγώ που δουλεύω σε μία ώρα; Χάνουμε τα λεφτά μας.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Πες του να περίμενε, ρε μ…κα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Κάθε φορά θέλουμε 150 γραμμάρια, παίρνουμε 100. Θέλουμε 200, παίρνουμε 30. Τι να πω, ρε φίλε;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Σώπα, ρε μ…κα, πότε έχει γίνει αυτό, ρε μ…κα; Τέλος πάντων, να σου πω κάτι.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Μου πρήζει τα αρ…δια αυτός, ρε φίλε, τώρα. Θέλει, ρε φίλε, κάναμε καλή συμφωνία, πρώτη φορά, θέλει συνέχεια. Τα είπαμε χθες και τώρα μου λέει «είσαι μ…κας» μου λέει, άλλα μου ΄πες χθες άλλα τώρα και μου το ΄κλεισε και στα μούτρα. Τώρα δεν θέλει τίποτα. Γ…σε με. Τι να πω. Άμα είναι θα κανονίσουμε αυτό που λέγαμε, να έρθεις από δω, όπως τα είχαμε πει τότε, για να μπορούμε να κάνουμε την μπάλα μας, κατάλαβες;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ε, μα αυτό είναι το θέμα, ρε μ…κα.

Προκειμένου να μην τους καταλάβουν οι Αρχές, τα μέλη της σπείρας μιλούσαν με μια δική τους διάλεκτο και συνθηματικές λέξεις, βάζοντας  ανάποδα τις συλλαβές των λέξεων.

Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά 46 άτομα,  ενώ όπως έγινε γνωστό ο «αρχηγός» και ένας ακόμα νεαρός ήταν «παλιοί γνώριμοι» των Αρχών από το 2019, όταν και  σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για φραστική επίθεση  εναντίον αστυνομικών μέσα στο Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Διάλογος μελών:

ΜΕΛΟΣ 1: Ε, γιατί, ρε φίλε, το πήρα αντί για 7400 το κιλό, το πήρα 8900. Τι να δουλεύω τώρα, να κάτσω να δώσω ένα κιλό για 1100 ευρώ; Ένα κιλό εγώ, ρε φίλε, το δίνω δυο-δυο, πέντε-πέντε, δέκα-δέκα. Δεν το δίνω ένα να φύγει. Άμα ήταν να το δώσω ένα να φύγει, δεν είχα πρόβλημα, το έδινα και 9000, καταλαβαίνεις τι σου λέω; Να βγάλω 600 ευρώ μπαμ μπαμ και τελείωσε. Αλλά τώρα η διάρκεια, εδώ είναι, ρε φίλε, 25 μέρες για 1100 ευρώ και να παίζω τον κ…λο μου, δεν το θέλω καθόλου, κατάλαβες τι σου λέω;

ΜΕΛΟΣ 2: Τι είναι αυτό;

ΜΕΛΟΣ 1: Το ίδιο είναι πάνω κάτω ρε φίλε «ΣΚ», haze είναι.

ΜΕΛΟΣ 2: Καλά, πέντε θέλω.

ΜΕΛΟΣ 1: Αφού το κάνανε, μου το πήγαν εμένα πιο πάνω, το πήγα κι εγώ πιο πάνω. Αλλά δεν πήρα να φανταστείς. Πήρα αυτή τη στιγμή, πήρα, ρε φίλε, αυτή τη στιγμή… Αυτοί ζητάγανε 9200 για να πάρεις Α Α Α haze και 8700 cash για να πάρεις αυτό που παίζει, αυτό που έχω εγώ. Δηλαδή, 9200 είναι, φίλε, τρομερά τα λεφτά αυτά για cash.

ΜΕΛΟΣ 2: Ε, δέκα χιλιάρικα, εννοείται, ρε φίλε.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν απολογηθεί και προφυλακιστεί  πέντε συλληφθέντες, ενώ σε άλλους τρεις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.