Κοινωνικά

Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών

31
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εις βάρος της σπείρας, η οποία  δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Ηρακλείου, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα σε ακόμα δύο μετανάστες, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις  δραστηριότητές τους και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ακολουθούσαν διάφορα στάδια προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παράνομες ενέργειές τους, οι οποίες αφορούσαν στην αγορά, απόκρυψη, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Αρχηγός της εγκληματικής ομάδας φέρεται να είναι ένας ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος αφού προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες, κατόπιν τις ζύγιζε, τις συσκεύαζε και τις έκρυβε σε υπαίθρια σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Στην συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, παραλάμβαναν τις συσκευασίες και τις διακινούσαν σε αγοραστές.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιήθει συνολικά 530 περιπτώσεις πώλησης κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ήδη σχηματίστηκε δικογραφία σε ακόμα 66 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Στην μεγάλη επιχείρηση, για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έλαβαν μέρος το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αστυνομικοί ου ΤΕΚΑΜ Κρήτης, η Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηρακλείου και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατόπιν έρευνας στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 65,7 γραμμ. κοκαΐνης, 470 ευρώ ως προερχόμενα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, επτά κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, φυσίγγιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Όλοι οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.