Κοινωνικά

Η Ιερά Σύνοδος ζητά έκτακτη σύγκληση.

15

Από την Τρίτη 19/3 έως και την Πέμπτη 21/3 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Θα ξεκινήσει το  ρωί της Τρίτης, 6:30 έως 8:30, όπου και θα υπάρξει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Συνοδικό Παρεκκλήσι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο .

Στις 9:00 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της συνεδρίασης.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα προσφωνήσει τους συνοδικούς συνέδρους.

Μετά θα αντιφωνήσει ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Στην συνέχεια της σύγκλησης θα ακολουθήσει η εισήγηση του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου με θέμα «Διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συμφώνως προς την από 16ης Νοεμβρίου απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος»

Την επομένη ημέρα , η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Μητροπόλεων: α. Σισανίου και Σιατίστης, β. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, γ. Περιστερίου.

Την τελευταία ημέρα, την Πέμπτη 21/3 η Ιερά Σύνοδος  θα προβεί στην εκλογή βοηθών.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα