Κοινωνικά

Καλαμαριά: Εννέα μαθητές προσήχθησαν για βανδαλισμό σε σχολείο.

59

Μαθητές, ηλικίας 10 έως 13 ετών, του 11ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα χθες το βράδυ. Ο λόγος που κλήθηκαν οι εννέα μαθητές ήταν έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει κατ’ αγνώστων ο διευθυντής του γυμνασίου για βανδαλισμούς στην ίδια σχολική μονάδα κατά τα προηγούμενα 24ωρα.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών των προσαγόμενων ανηλίκων, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό.

Οι μαθητές είπαν στις καταθέσεις τους ότι κάθονταν απλώς στο προαύλιο του σχολείου τους, όπου κατά τα λεγόμενά τους συζητούσαν, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες στιγμές μετά την ολοκλήρωση των προαγωγικών τους εξετάσεων.

Ολόκληρος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι οι βανδαλισμοί αφορούσαν σε προηγούμενες ημέρες, και τα παιδιά απλώς συζητούσαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίς να προκαλούν προβλήματα.

Ωστόσο αργά τα μεσάνυχτα οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν διαπιστώθηκε άμεση σύνδεσή τους με την υπό διερεύνηση υπόθεση των φθορών στο σχολείο.

 

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη