Κοινωνικά

Κρήτη: Βροχή με αφρικάνική σκόνη σε ολόκληρο τον Νομό

35

Ξεκίνησε τη κίνησή του προς την Κρήτη το αφρικανικό βαρομετρικό χαμηλό, που το πρωί της Τρίτης βρισκόταν στις ακτές της Λιβύης και αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και του Νοτίου Αιγαίου αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έντονες βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την νύχτα απόψε τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Επίσης καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Νότιες Κυκλάδες, καθώς και ασθενέστερες βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι το αυτού του τύπου αφρικανικά βαρομετρικά χαμηλά δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα προς την ανατολή, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα