Κοινωνικά

Κρήτη: Ποια τα νέα στοιχεία για την δολοφονία της 60χρονης βιολόγου;

47

Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται να εξελίσσεται το χρονικό καθώς και το κίνητρο της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη.

Η άτυχη γυναίκα βρήκε φρικτό και μαρτυρικό θάνατο, και η αστυνομία καλείται να βρει τις απαντήσεις, διότι η εξιχνίαση της στυγερής αυτής δολοφονίας της Suzanne Eaton αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική αστυνομία, που πλέον δουλεύει υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στην 60χρονη επιστήμονα και μητέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο δολοφόνος της «κινείται» στην ευρύτερη περιοχή την οποία γνωρίζει πολύ καλά, σαν την παλάμη του. Την σκότωσε και στη συνέχεια την έριξε από την καταπακτή, στο δαιδαλώδες λαγούμι όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Η αστυνομία εξετάζει το κίνητρο της δολοφονίας το οποίο έχει στο μυαλό της ως ένα επικρατέστερο σενάριο. Το συγκεκριμένο σενάριο καθιστά ακόμα πιο εφιαλτικές τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή της η διακεκριμένη επιστήμονας, και αν όντως ισχύει τότε πιθανότατα η 60χρονη προσπάθησε να αντισταθεί στον δολοφόνο της. Όλες αυτές τις απαντήσεις θα τις δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως προς το DNA.

Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της φαίνεται πως «στοχοποίησαν» την βιολόγο τυχαία σε αυτήν την ερημιά, και αυτό τον ή τους καθιστά διπλά επικίνδυνους και αδίστακτους. Η Suzanne Eaton εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε το μεσημέρι της εξαφάνισης της, δηλαδή την Τρίτη 2 Ιουλίου. Ο δολοφόνος την μετέφερε με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διαδρομή που οδηγεί προς την καταπακτή εντοπίστηκαν ίχνη από ρόδες και το γεγονός πως βρέθηκαν σπασμένα κλαδιά σε χαμηλό ύψος πιστεύεται ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά της ήταν επιβατηγό. Η αστυνομία πιστεύει ότι η μεταφορά της πρέπει να έγινε βραδινές ώρες, οπότε αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι το θύμα βρισκόταν σε κάποιο άλλο μέρος.

Οι Αρχές θεωρούν ότι η Αμερικανίδα πέθανε δύο-τρείς ώρες μετά την στιγμή που αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές υπόπτων , από τους οποίους λαμβάνονται δείγματα γενετικού υλικού, δαχτυλικά αποτυπώματα αλλά τους γίνονται επίσης και ερωτήσεις σχετικά με τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της 60χρονης. Από πλευράς εγκληματολογικού, έγινε σχολαστική εξερεύνηση του χώρου τόσο εντός της σπηλιάς, όσο και στην ευρύτερη περιοχή ενώ και σε επίπεδο ιατροδικαστών η διαδικασία ήταν μαραθώνια λόγω της δυσκολίας της υπόθεσης.

Σχεδόν 7,5 ώρες χρειάστηκαν οι ιατροδικαστές Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης , για να καταλήξουν στο πόρισμα τους. Χρειάστηκε μάλιστα οι ιατροδικαστές να επικοινωνήσουν με την οδοντίατρο της 60χρονης Αμερικανίδας στη Δρέσδη. Πριν προχωρήσει η μακροσκοπική νεκροψία – νεκροτομή διενεργήθηκε αξονική τομογραφία, έγινε ακτινογραφία, εξετάστηκαν ουλές που προϋπήρχαν, έγινε οδοντόγραμμα, όπως προβλέπει το διεθνές πρωτόκολλο.

 

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα