Κοινωνικά

Κύπρος: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου  κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

44
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

 Tέλος δεν έχουν οι καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη και κατηγορούμενου για βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη. Νέες καταγγελίες-μαρτυρίες έρχονται και αυτές με την σειρά τους στη δημοσιότητα αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του προφυλακισμένου στην Κύπρο.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λάρνακας, επισκέφθηκε χθες (Τρίτη 6/4), συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ένας 23χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 15 ετών.

Τις επόμενες ώρες η καταγγελία του 23χρονου αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ειδικό Κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον 23χρονο,το 2013 ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην Κύπρο για μια θεατρική παράσταση την οποία σκηνοθετούσε. Επειδή λάτρευε το θέατρο, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013, πήγε να δει το έργο που σκηνοθετούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Καθόταν στην τρίτη σειρά, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσε έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας να τον κοιτάζει επίμονα.

Φεύγοντας από τον χώρο, ένιωσε ένα άγγιγμα στον ώμο. Ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης που του πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος για να μιλήσουν, αφού πρώτα του συστήθηκε, λέγοντάς του πως είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Ο τότε 15χρονος ενθουσιάστηκε, αφού ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε κάποιον γνωστό σκηνοθέτη από κοντά. Στην συνέχεια το μόνο που θυμάται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι ότι ήταν ένας σκοτεινός χώρος με ελάχιστο φως, που είχε παραχωρηθεί προσωρινά στον σκηνοθέτη για τη διαμονή του.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης με πήγε εκεί που έμενε εκείνες τις ημέρες. Μου είπε ότι μπορώ να γίνω ένας πολύ καλός ηθοποιός και ότι θα με βοηθούσε να κάνω σημαντικές γνωριμίες. Η κατάσταση, όμως, δεν άργησε να ξεφύγει. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και στη συνέχεια με κακοποίησε σεξουαλικά.»

Ο καταγγέλλων ανέφερε οι γονείς του δεν γνωρίζουν τίποτα μέχρι τώρα, ενώ τόνισε πως δεν έχει ξεπεράσει ποτέ την τραυματική εμπειρία του και μέχρι σήμερα βιώνει βαριές κρίσεις πανικού.

Τέλος ο 23χρονος είπε ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό το 2016, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τι συνέβη κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή τους.