Κοινωνικά

Λιγνάδης: Δικογραφία «τηλεγράφημα» την χαρακτήρισε ο Κούγιας. «Απειλείται η οικογένεια μας» λέει ο γιός του.

51
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Μετά την αποχώρηση του δικηγόρου Νίκου Γεωργουλέα από την υπόθεση του ηθοποιού-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται να αλλάζει όπως όλα δείχνουν και η υπερασπιτική τακτική.

Ως ο μόνος υπερασπιστής του κατηγορούμενου όλα δείχνουν πως θα  είναι πλέον ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγια, ο οποίος κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των δημοσιογράφων.

Ωστόσο καταγγέλλοντας την εισαγγελική έρευνα ισχυρίστηκε πως πρόκειται για δικογραφία «τηλεγράφημα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, διότι είναι ελλιπέστατη. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο άρχισε να «χτίζει» την υπερασπιστική του γραμμή όπως υπογράμμισε. Επίσης ο κ. Κούγιας δεν απάντησε και για το αν δέχεται απειλές η οικογένεια του, σύμφωνα με όσα έγραψε στα social media ο γιος του Χρήστος, μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του.

Η δήλωση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια: «Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη. Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωσή μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».