Κοινωνικά

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Suzanne Eaton

29

Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης για το DNA φέρνουν μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της άτυχης Suzanne Eaton.
Όλα όσα μέχρι τώρα έχει πει στις καταθέσεις του ο 27χρονος φαίνεται πως δεν ισχύουν, αφού σύμφωνα με τις εξετάσεις δεν ανευρέθη γενετικό υλικό που να ταυτίζεται μαζί του και δεν δείχνουν βιασμό.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο συνήγορος του 27χρονου δήλωσε ότι : «Η εργαστηριακή εξέταση έγινε από δείγμα που πήραμε από την περιοχή του κόλπου και του πρωκτού της θανούσας. Δεν ανευρέθη γενετικό υλικό που ταυτίζεται με αυτό του δράστη», μιλώντας στο cretapost ο Παντελής Ζέλιος, ο οποίος τόνισε πως το θέμα πρέπει να διερευνηθεί ακόμα περισσότερο. «Πρακτικά θέλω κι εγώ να το ψάξω λίγο. Έχω κάνει μία κουβέντα με κάποιους γιατρούς να μου εξηγήσουν κάποια θέματα γιατί θέλω να δω αν αυτό μετά βεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε βιασμός. Έτσι όπως το διαβάζω στην εργαστηριακή εξέταση δεν αποδεικνύεται ο βιασμός. Θέλω όμως να μιλήσω και μ’ έναν ειδικό για να δούμε αν αυτό το πράγμα μπορεί να αντικρουστεί επιστημονικά. Ναι μεν δε βρέθηκε γιατί ίσως δεν θα μπορούσε και να βρεθεί, γιατί έχουμε κι ένα δεδομένο της ομολογίας.»

Στην συνέχεια των δηλώσεών του στον Τύπο ο κ. Ζέλιος τόνισε πως : «Οι συζητήσεις που θα κάνω με τους ειδικούς ενδεχομένως να μας διαφωτίσει σε αυτήν την αντίθεση. Να δούμε αν όντως ο άνθρωπος είναι φαντασιόπληκτος. Σε αυτό βέβαια θα βοηθήσει και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Με τον 27χρονο μιλήσαμε μία φορά τηλεφωνικά. Του γνωστοποίησα ότι υπάρχει αυτό το δεδομένο αλλά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση. Είναι απόμακρος, σαν να βρίσκεται στον κόσμο του. Δεν μου λέει κάτι περαιτέρω.»

Ωστόσο ορίστηκε και ο πραγματογνώμονας που θα εξετάσει ψυχιατρικά τον 27χρονο καθ’ ομολογία δράστη.
«Με ενημέρωσαν ότι ορίστηκε η ψυχίατρος και ότι ενδεχομένως μέχρι να Χριστούγεννα να έχουμε τη γνωμάτευση. Η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα γιατί θα χρειαστεί ο 27χρονος να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και να εξεταστεί σε διάφορα περιβάλλοντα.», υπογράμμισε ο συνήγορος του καθ’ ομολογία δράστη.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα