Κοινωνικά

«Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ η εξάρθρωση της οργάνωσης λαθρεμπόριου χρύσού!»

216

Με 400.000 ευρώ τζίρο έκανε η μαφία του χρυσού καθημερινά.

63 άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα , για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος , τον οποίο και γνωρίζουμε σχεδόν όλοι μέσα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου 2014 έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματά του .

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις 63 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.
Οι ποσότητες χρυσού προέρχονται ύστερα από τήξη αγνώστου προελεύσεως τιμαλφή τα οποία είχαν στην κατοχή τους μέσω αγορών και ενεχυριάσεων . Ωστόσο σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών των προϊόντων είναι προϊόντα εγκλήματος.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Μετά από έρευνα διαρκείας η Ασφάλεια Αμαρουσίου προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων χρυσού στο εξωτερικό, πιθανόν τη Γερμανία και την Ιταλία , με τη συμμετοχή ενεχυροδανειστηρίων και κοσμηματοπωλείων. Στις σπείρες εμπλέκονται τουλάχιστον 55 άτομα ελληνικής καταγωγής τα οποία διοχέτευαν τον χρυσό στην Τουρκία περίπου τα τελευταία δύο χρόνια .

Αφορμή για την έρευνα , όπου η αστυνομία πραγματοποιούσε εδώ και πολύ καιρό, ήταν μια παλαιότερη έρευνα που είχε κάνει η ίδια υπηρεσία για σπείρα Ρομά η οποία είχε «γδύσει» σπίτια ατόμων που ανήκαν στον χώρο του θεάματος , και όχι μόνο , και τα κλοπιμαία τα πουλούσε σε συνεργαζόμενα ενεχυροδανειστήρια.
Εκείνη η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς είχαν συλληφθεί , και κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και άτομα από τον χώρο της λεγόμενης show businesses.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ανακαλύφθηκε το «χρυσό υπόγειο» το οποίο βρίσκεται μέσα στην έπαυλη που διατηρούσε ο γνωστός ενεχυροδανειστής στην Σαρωνίδα. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ράβδοι χρυσού αλλά και ένας τεράστιος τόνος εγγράφων τα οποία καταδεικνύουν την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου στο πολυπλόκαμο κύκλωμα.

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη