Κοινωνικά

Μεγάλος Περίπατος: Συνεχίζονται οι εργασίες με εντατικούς ρυθμούς

34
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Με πεζοδρομήσεις, χώρους για τους πεζούς και στρογγυλά παγκάκια, συνεχίζονται ασταμάτητα τα έργα στο κέντρο της Αθήνας για τον Μεγάλο Περίπατο.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν εργασίες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ενώ οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων μετακίνησαν τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Μια μεγάλη και φαρδιά κόκκινη λωρίδα, σηματοδοτηθεί τους ειδικούς -ελεύθερους χώρους των πεζών, ενώ ταυτόχρονα Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τυχόν παραβάτες οδηγούς.

Επίσης τα έργα αφορούν και την πιάτσα ταξί, όπου θα δημιουργηθεί μια νέα (πιάτσα) στην «ανάποδη» πλέον, Καρ. Σερβίας. Οι οδηγοί ταξί έχουν ήδη ενημερωθεί ότι η στάθμευση  θα επιτρέπεται από τη Βουλή έως το Σύνταγμα και θα παρατάσσονται σε διάταξη «Γ».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ταυτόχρονα ένας νέος επιπλέον χώρος για πεζούς , θα δημιουργηθεί στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας, στην πλατεία Συντάγματος. Οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως).