Κοινωνικά

Με γρήγορους ρυθμούς γίνονται οι εργασίες αποκατάστασης στη Χαλκιδική!

36

Στην άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική και στην επίσπευση των διαδικασιών, εν όψει μάλιστα του Σαββατοκύριακου, οπότε πολλοί θα είναι οι εκδρομείς , προσανατολίζεται το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο Δημαρχείο των Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

Σε δήλωσή του ο κ. Καραμανλής, κατά την έναρξη της σύσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν τόνισε : «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος».

Την πεποίθησή του πως «πραγματικά αποφύγαμε τα χειρότερα ” υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε λέγοντας : «Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποτελεί άμεσο ζήτημα, κυρίως στο πρώτο πόδι, που από την ώρα της καταστροφής δεν έχει ρεύμα και, κατά συνέπεια, ούτε νερό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι προσπάθειες γίνονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και ο δρόμος μετά την Ποτίδαια, προς τη Ν. Φώκαια που έχει κλείσει έπειτα από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παράκαμψη.

Εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους όλων των δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας έδωσε η Περιφέρεια και 15 κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας και ισάριθμα του Υπουργείου Υποδομών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι :»το μεγαλύτερο ατύχημα που είχε η ΔΕΗ στην ιστορία της, με την πτώση πέντε πυλώνων. Ο σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.»

Η σύσκεψη προς το παρόν διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 11.30 το πρωί.

Ωστόσο τα ευχάριστα νέα είναι ότι το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού στη Χαλκιδική φαίνεται ότι θα αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα