Κοινωνικά

Μιχάλης Πουλικάκος: “Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου”

43

Συγκλονίζει ο Έλληνας πιλότος που βρέθηκε αιχμάλωτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, “Μετά τα Μεσάνυχτα”, καλεσμένος βρέθηκε ο Μιχάλης Πουλικάκος, ο Έλληνας πιλότος που πριν απο δύο χρόνια έζησε σε ξενοδοχείο στο Αφγανιστάν τον απόλυτο τρόμο, όταν Ταλιμπάν έκαναν τρομοκρατική επίθεση, και τον κράτησαν 14ώρες όμηρο.

Χαρακτηριστικά αποκάλυψε πως: «Ως πιλότος αναζητούσα της περιπέτεια, γι’ αυτό δέχθηκα τη δουλειά στο Αφγανιστάν! Το Αφγανιστάν είναι εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονται ζωές από βομβιστικές επιθέσεις. Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό! Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα.

Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο. Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μου ήταν όταν είδα ζωντανό το συνάδελφο μου.

Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου. Ο συνάδελφος μου ήταν κρυμμένος στο στρώμα του κρεβατιού για 12 ώρες! 85 φίλοι και συνάδελφοι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση. Η σύζυγος μου είναι ηρωίδα».

Επιμέλεια άρθρου

Παφλιωτέλλης Στράτος