Κοινωνικά

Μυρμήγκια – κανίβαλοι : Από που δραπέτευσαν και που πήγαν;

66

Υπήρχε κάποια χρόνια πριν μια επιστημονική ομάδα που παρακολουθούσε μια αποικία μυρμηγκιών ονομαζόμενων «κανιβάλων».

Η συγκεκριμένη αυτή ομάδα επιστημόνων μια ημέρα  διαπίστωσε ότι τα έντομα «κανίβαλοι» δραπέτευσαν από ένα εγκαταλελειμμένο πυρηνικό καταφύγιο και από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Η αποικία των μυρμηγκιών – κανιβάλων εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2013 και όπως οι παρατηρητές διαπίστωσαν δεν υπήρχε βασίλισσα, άρα δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν, και τρέφονταν μόνο με τα πτώματα άλλων νεκρών μυρμηγκιών.

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2016 η επιστημονική ομάδα επέστρεψε στο σημείο όπου έκπληκτη διαπίστωσε πως η «πόλη» τους ήταν ακόμα εκεί και είχε αυξηθεί φθάνοντας περίπου το ένα εκατομμύριο μυρμήγκια, χωρίς να είναι εμφανές το πώς αυξήθηκαν.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη οι επιστήμονες έστησαν σύστημα παρακολούθησης των εντόμων.

Αποφάσισαν να εγκαταστήσουν τρόπο εξόδου των μυρμηγκιών από το καταφύγιο. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα επέστρεψαν και αντίκρυσαν ένα περίεργο θέαμα.

Η αποικία δεν υπήρχε πιά. Τα πτώματα των μυρμηγκιών που είχαν απομείνει είχαν σημάδια από δαγκωματιές, κάτι που έκανε τους επιστήμονες να πιστέψουν ότι στην αποικία εμφανίστηκαν φαινόμενα κανιβαλισμού.

Μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστό πού έχει μετακομίσει η αποικία, αλλά και ούτε πώς κατάφερε να πολλαπλασιαστεί  χωρίς βασίλισσα.

Ένα βλήμα αγνώστων στοιχείων εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα με κατεύθυνση προς τη θάλασσα στα ανατολικά της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, πρόκειται για έναν πύραυλο ο οποίος αποσκοπεί στην αποτροπή εξωτερικών απειλών και στην ενίσχυση της αυτοάμυνάς της.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα