Κοινωνικά

Ντελιβεράς στο νοσοκομείο μετά από επίθεση του εργοδότη του!

194

Θύελλα αντιδράσεων και σήμερα , που είχαν ως αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και ζημιές καταγράφει το αστυνομικό δελτίο της συμπρωτεύουσας για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του ντελιβερά από τον εργοδότη του . Το περιστατικό σημειώθηκε εχθές στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης και όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων “η επίθεση με σιδερογροθιά είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα ζυγωματικά και να κυκλοφορεί πλέον με κολάρο.”
Ως αντίποινα ,περίπου στις 03:30π.μ. κάποιοι , μέχρι στιγμής άγνωστοι ,”κατέβασαν” στην κυριολεξία την τζαμαρία του συγκεκριμένου μαγαζιού , στο οποίο μέχρι πρότινος εργαζόταν εκεί το θύμα και έγραψαν συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής για τον ντελιβερά λέει τα εξής :
«Ακόμη μια απίστευτη καταγγελία δέχτηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στις 3/12! Πιο συγκεκριμένα συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς να παρευρεθούν μαζικά στη συνέλευση μας για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας. Να είμαστε όλοι εκεί»

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη