Κοινωνικά

Παίδων «Αγία Σοφία»: Παρέμβαση εισαγγελέα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τραυματιοφορέα

42
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών στο Παίδων «Αγία Σοφία» από εργαζόμενο, παρενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Δίνοντας εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Αυτή την ώρα στο νοσοκομείο έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος του τραυματιοφορέα που φέρεται να έχει προβεί σε ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών, ενώ αύριο ο ίδιος αναμένεται να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής το πόρισμα δείχνει πως υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο εν λόγω εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή των καθηκόντων του.

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση του πειθαρχικού, όλοι οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία και στην υγειονομική περιφέρεια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι είναι ενήμερο για το σοβαρότατο περιστατικό, ενώ τονίζει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.