Κοινωνικά

Παγώνη: «Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown»

25
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Για το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου με προϋποθέσεις, έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας ότι υπάρχουν θετικές εισηγήσεις για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με click away, προσθέτοντας πως «Αναμένεται μείωση των διασωληνωμένων. Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown».

Μάλιστα όπως τόνισε, προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα στο άνοιγμα της αγοράς με click away. Σε ότι αφορά το λιανεμπόριο θα υπάρχει διάρκεια 3 ωρών, ενώ θα είναι απαραίτητο το sms για τη μετακίνηση σε νέο αυτή τη φορά 5ψήφιο κωδικό.

 «Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή την εβδομάδα, μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη.

Σε ότι αφορά στην εστίαση η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε: «Η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».