Κοινωνικά

Παναγιώτης – Ραφαήλ: «Καταδικάζεται» σε θάνατο για  δεύτερη φορά από τον ΕΟΠΥΥ.

43

-Στο πλευρό του η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του μικρούλη Παναγιώτη – Ραφαήλ, ο οποίος λόγω της πάθησής του χρειάζεται βοήθεια προκειμένου να μεταβεί στο εξωτερικό άμεσα.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών κάνει έκκληση προς τους δικαστικούς λειτουργούς, να σταθούν δίπλα στον μικρό που δίνει πολύ σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία.

Η συγκινητική ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

«Συνάδελφο ξεχωριστά να συνδράμει κατά το μέρος των δυνατοτήτων του για τον παραπάνω σκοπό». Το ΔΣ της ένωσης Διοικητικών Δικαστών, παράλληλα με το κάλεσμα του έδωσε και εμπράκτως το παράδειγμα της καθώς χορήγησε το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, «προκειμένου – όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της –  να συνδράμει κατά το μικρό μέρος των δυνάμεων της στην προσπάθεια της οικογένειας να καλύψει τα έξοδα μετάβασης στις ΗΠΑ και το κόστος θεραπείας του παιδιού».

Ωστόσο μέσα σε λίγους μόλις μήνες , το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ , απέρριψε ξανά το αίτημα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ για κάλυψη όλων των εξόδων για τη θεραπεία του παιδιού σε νοσοκομείο της Βοστώνης, «καταδικάζοντάς» τον μικρό ήρωα για δεύτερη φορά, αφού η εγκεκριμένη θεραπεία είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και μπορεί να παρασχεθεί μόνον μέχρι την ηλικία των 24 μηνών

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα