Κοινωνικά

Πανελλαδικές 2020: Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου.

44
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

 

Ξεκινάει από σήμερα (Δευτέρα 29/6), η υποβολή των αιτήσεων του μηχανογραφικού δελτίου. Οι υποψήφιοι για να μελετήσουν και να σημειώσουν κάποιες πρώτες, προσωρινές προτιμήσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορούν από τώρα να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό τους έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι όλοι  ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), με τον οποίο θα μπορούν να εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Κατόπιν, όταν θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες τους, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση) έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Όπως υπογραμμίζει το Υπουργείο Παιδείας : «Μετά την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν θα είναι δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας της 17ης Ιουλίου κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.»

Tέλος το Υπουργείο προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώνουν και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.