Κοινωνικά

Πανελλαδικές 2020: Πως θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις

46
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και σε λίγες ημέρες οι  υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, θα δώσουν την δική τους μάχη προκειμένου να κατακτήσουν μια από τις  77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο οι φετινές εξετάσεις δεν θα θυμίζουν τις περασμένες διότι ο κίνδυνος του κορονοϊού δεν έχει ακόμα φύγει.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα είναι περίπου 100.000. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι κάτι που σημαίνει ότι θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι 8 στους 10 υποψηφίους.

Φέτος για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, το οποίο ονομάζεται «σύστημα Γαβρόγλου». Πιθανολογείται μάλιστα πως αυτό το σύστημα δεν θα υπάρξει ξανά.

Επίσης οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών.

Λόγω κορονοϊού θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές και στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, έχει μετακινηθεί μία εβδομάδα καθώς επίσης υπάρχει μείωση στην ύλη αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία.