Κοινωνικά

Πανελλαδική 24ωρη απεργία ετοιμάζει η Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π !

25

24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε με προκήρηξή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) για αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Σταδίου.
Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις προσωπικού αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας :
«Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι «πετσοκομμένοι» από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ & τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους το 2012 ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ), δεν αποτελούν μόνο οργανισμούς «κομμένους και ραμμένους» στα μέτρα και στα πλαίσια της εφαρμογής και της υλοποίησης αυτών των πολιτικών αλλά και στυγνές «εργασιακές γαλέρες». Αποτελούν επίσης οργανισμούς υπό συνεχή «διαμόρφωση», λειτουργώντας ουσιαστικά σαν «πιλότοι» για την εφαρμογή των νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων»

 

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη