Κοινωνικά

Πειραιάς: Χειροπέδες σε τέσσερις Γεωργιανούς ληστές από την ΔΙΑΣ.

36

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τέσσερις Γεωργιανούς στον Πειραιά, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν ρημάξει σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα ΔΙΑΣ παρατήρησε ότι δύο Γεωργιανοί που κινούνταν επί της οδού Υψηλάντου, εμφάνιζαν ύποπτη συμπεριφορά.

Στην προσπάθειά τους να τους πλησιάσουν , οι δύο άνδρες πέταξαν ένα πασπαρτού που είχαν στην κατοχή τους και άρχισαν να τρέχουν. Τότε οι ΔΙΑΣ έτρεξαν από πίσω τους και λίγα μέτρα παρακάτω, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Μετά την σύλληψή τους, οι αστυνομικοί ξαναπήγαν στο σημείο που είχε ξεκινήσει το κυνηγητό (στην οδό Υψηλάντου) και εκεί εντόπισαν και συνέλαβαν  ακόμη δύο Γεωργιανούς  συνεργάτες των δύο συλληφθέντων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.

Νωρίτερα τη ίδια ημέρα οι 4 δράστες είχαν ενεργήσει διάρρηξη σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και περίπου 4.000 ευρώ. Από την προανάκριση και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, έγινε γνωστό πως ο ένας από τους συλληφθέντες είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες εξέτιε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών.

Με απόφαση του ανακριτή Πειραιά, οι τέσσερις συλληφθέντες προφυλακίστηκαν

 

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα