Κοινωνικά

ΣΟΚ-Δύο ακόμα θύματα του «ψευτογιατρού»-Ένας νεκρός

39
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Συγκλονίζουν οι νέες καταγγελίες- αποκαλύψεις για τον «ψευτογιατρό» που οδήγησε κάποιους από τους «ασθενείς» του στο θάνατο, μεταξύ αυτών και δυο παιδιά.

Από την στιγμή που το πρόσωπό του και τα στοιχεία του, δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, άρχισαν στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. να έρχονται νέες καταγγελίες, από θύματα που εξαπάτησε.

Ένας κάτοικος από το νησί της Ρόδου, φαίνεται να είναι ακόμα ένα από τα θύματά του, αφού όπως ο ίδιος είπε στις Αρχές, υποβλήθηκε σε 12ωρο χειρουργείο από τον Κοντοστάθη και άλλους τρεις γιατρούς κατά τη διάρκεια του οποίου, του αφαίρεσαν το ένα πλευρό. Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ο Κοντοστάθης μαζί με τους υπόλοιπους, του τοποθέτησαν στο σώμα ένα εργαλείο που ονόμασαν κλωβό. Ο ασθενής-θύμα  ενώ είχε ήδη βαρύ τραυματισμό από πτώση με αλεξίπτωτο, έκαναν ακόμα πιο δύσκολη και επικίνδυνη την κατάσταση της υγείας του, αφήνοντάς τον ανάπηρο σε ποσοστό 92%.

Ενώ ακόμα μια περίπτωση καρκινοπαθούς έρχεται στο φως. Ο γιός ενός καρκινοπαθούς, κατέθεσε πως ο «ψευτογιατρός»  χορήγησε στον πατέρα του μία απολύτως επικίνδυνη θεραπεία, η οποία όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά εξαιτίας αυτής, ο ασθενής έχασε την ζωή του.

Συνήγορος και των δυο θυμάτων είναι ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος όπως δήλωσε: «Μελετώ το ενδεχόμενο, πέραν του αδικήματος της απάτης, να υποβάλουμε μήνυση και για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στην περίπτωση του πρώτου ασθενούς, καθώς και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην περίπτωση του δεύτερου»

Σύμφωνα με τον Νόμο, στην περίπτωση του Ροδίτη οι προβλεπόμενες ποινές έχουν ανώτατο όριο τα 15 χρόνια, ενώ με ισόβια κάθειρξη ενδέχεται να καταδικαστεί για την δεύτερη περίπτωση.