Κοινωνικά

Σοκ- Κέρκυρα: Ιερέας ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία

53

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία ενός χωριού της νότιας Κέρκυρας, από την σοκαριστική είδηση ότι Ιερέας φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικη για χρόνια, σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της.

Εδώ και 20 περίπου ημέρες ο ιερέας έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, κάτι που ενισχύει τις όποιες πληροφορίες είχαν διαρρεύσει, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία τα τελευταία 3-4 χρόνια. Ωστόσο λίγο πριν εξαφανιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα.Ήδη έχει διαταχθεί από την  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας προανάκριση.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον παπά και έδωσε σχετική ανακοίνωση:

  1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
  2. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
  3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
  4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα