Κοινωνικά

Στις φυλακές Γρεβενών οδηγείται ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη!

106

Ύστερα από την επίθεση εις βάρος του!

Οι δικαστικές αρχές , λαμβάνοντας υπόψιν τους τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού από συγκρατούμενους του στις φυλακές της Αυλώνας ,αποφάσισαν την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών. Στις ίδιες φυλακές κρατείται και 21χρονος Έλληνας , συγκατηγορούμενος του, για την δολοφονία της 21χρονης μαθήτριας Έλενας Τοπαλούδη στην Ρόδο.
Ωστόσο πριν από λίγη ώρα η αστυνομικές αρχές εντόπισαν και τον «κάμεραμαν» της υπόθεσης. Τον άνθρωπο που κατέγραψε με την κάμερά του το όλο περιστατικό και μετά το έστειλε στα Μέσα . Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Διώξεις όμως και δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος των 12 εμπλεκομένων για ξυλοδαρμό , οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από τον 19χρονο.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «Η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της παράνομης βίας, πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται ότι ο παθών δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη»

Τέλος ο πρόεδρος του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος δήλωσε εξοργισμένος ύστερα από την δημοσίευση των εικόνων μέσα από το κελί του 19χρονου κατηγορούμενου στις φυλακές της Αυλώνας ,  ότι : «για το αν έχουν μηχανικά ή αυτοσχέδια εργαλεία αυτό είναι προϊόν έρευνας. Ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης το έχει απαντήσει ακόμα. Και ελπίζουμε αυτή η έρευνα να ρίξει άπλετο φως στο τι είδους εργαλεία είχαν για να σπάσουν τις κλειδαριές. Εκείνη τη μέρα σωφρονιστικός υπάλληλος που να φυλά το συγκεκριμένο πόστο δεν υπήρχε. Υπήρχε ένας φύλακας υπεύθυνος για το εσωτερικό θεωρείο, για το επισκεπτήριο συνηγόρων και συγγενών που γινόταν εκείνη τη στιγμή, για το παράρτημα και για το πειθαρχείο.”

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων σημείωσε ότι «Πέρα από αυτό το γεγονός, πρέπει να πούμε ότι η τιμωρία ενός κρατουμένου πρέπει να σταματά πάντα στην εξωτερική πόρτα της φυλακής. Οι εικόνες που είδαμε από τα βίντεο είναι εικόνες ντροπής, δεν είναι εικόνες οργής. Και για αυτές τις εικόνες ντροπής και για όσα λέγονται και γράφονται στα σόσιαλ μίντια πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι.Έχουμε έναν ενδοιασμό όσον αφορά το γιατί έπρεπε ο κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα. Οι φυλακές Αυλώνα δεν είναι φυλακές ανηλίκων είναι φυλακές νέων. Οι ανήλικοι κρατούνται στην Κόρινθο. Όσοι έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα κατά των ηθών δεν πάνε στη φυλακή Αυλώνα. Πηγαίνουν στα Γρεβενά και στην Τρίπολη»

Στο τέλος ανέφερε ότι «έχουμε βαρεθεί να είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης για να μας επιρρίψουν ευθύνες. Όχι! Δεν φταίνε οι σωφρονιστικοί που έσπασαν τις πόρτες. Όχι! Δεν φταίνε οι σωφρονιστικοί που είναι 5 άτομα για να φυλάνε 250 κρατούμενους».

 

 

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη