Κοινωνικά

Συνελήφθη 40χρονος ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών το 2011

23
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 40χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία δύο αστυνομικών, τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από έρευνα των Αρχών για συμμετοχή σε κύκλωμα κοκαΐνης από την ασφάλεια δυτικής Αττικής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητες ναρκωτικών και μεγάλο χρηματικό ποσό σε τέσσερις επιχειρήσεις και σε σπίτια της δυτικής Αττικής.

Το όνομα του δράστη σύμφωνα με τις Αρχές ήταν ανάμεσα στα ονόματα για την δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, την 1η Μαρτίου του 2011, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Το χρονικό της δολοφονίας των ειδικών φρουρών: Την 1η Μαρτίου του 2011, οι Αρχές άρχισαν να καταδιώκουν ένα  κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Volvo, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι.

Οι δυο από τους επιβάτες του κλεμμένου αυτοκινήτου, άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών.

Οι ειδικοί φρουροί ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο οι δράστες πρόλαβαν και τράπηκαν σε φυγή. Δυστυχώς από την ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσαν νεκροί και οι δυο αστυνομικοί, Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης.