Κοινωνικά

Συνεχίζονται οι αναχωρήσεις αιτούντων ασύλου από τα Ελληνικά νησιά προς την Γερμανία.

29

Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναχώρησαν από τα κέντρα υποδοχής 90 αιτούντες άσυλο, μέλη οικογενειών με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ήδη η Γερμανία έχει προθυμοποιηθεί να υποδεχτεί 243 παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και προέρχονται από τις δομές των νησιών της Ελλάδας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, συνολικά 928 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη αναχώρηση ομάδας αιτούντων ασύλου που έγινε, ήταν την προηγούμενη Παρασκευή με πάνω από 80 άτομα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογράμμισε ότι: «H ελληνογερμανική συνεργασία στο μεταναστευτικό ζήτημα αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και επαγγελματισμός, η αρχή της αλληλεγγύης μετουσιώνεται σε εφαρμοσμένη και αποτελεσματική πολιτική δράση».

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, τόνισε για το θέμα: «Συνεχίζουμε την υποδοχή άρρωστων παιδιών και παιδιών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» και προσθέτει: «Καταθέτουμε με τον τρόπο αυτό μια σαφή ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Στη δύσκολη πορεία προς μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου η αλληλεγγύη όλων των εταίρων της Ε.Ε. είναι απολύτως απαραίτητη».