Κοινωνικά

Τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. : Ανακάλυψε «πολυκατάστημα» ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

41

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό.  Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , ανακάλυψαν πολυκατάστημα ναρκωτικών το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., των Ομάδων Ασφάλειας του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικός σκύλος.

Τα μέλη της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως, στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) αλλά και σε περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια, λειτουργούσαν με μεθοδικότητα ,αδιάλειπτα και με κατανεμημένοι σε βάρδιες.

Σκοπός του επικίνδυνου κυκλώματος ήταν να καλύπτει ανά πάσα ώρα και στιγμή τον «πελάτη» με όρους που παραπέμπουν σε «εμπορική επιχείρηση».

Συνήθως η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών γινόταν απευθείας από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και τρύπες στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Επίσης τα μέλη της οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «πολυκατάστημα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι:-

-Tον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης είχε αναλάβει συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης (καβάντζα), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση αυτών.

– άλλος συλληφθείς αλλοδαπός, δρούσε ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών,

– δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) και διακινητής των ποσοτήτων αυτών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου,

– τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10-22), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι δε έτεροι ως παρατηρητές (τσιλιαδόροι) και διακινητές των ποσοτήτων αυτών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, ενώ οι λοιποί συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– 733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους -1- κιλού και -388,5- γραμμαρίων,

– 607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -20- κιλών -411,

4- γραμμαρίων,

– 4 πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -433- γραμμαρίων,

– 6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους -151,9- γραμμαρίων,

– 221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( shisha ), βάρους -531- γραμμαρίων,

– 2.221,5 δισκία ecstasy , με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια

– 67 φαρμακευτικά δισκία,

– πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm ,

– αεροβόλο πιστόλι,

– περίστροφο ρέπλικα,

– 88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,

– τα χρηματικά ποσά των 3.651 € και -6- δολαρίων Η.Π.Α.,

– τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,

– 20 είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

– τέσσερις ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,

– σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις (3) οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα