Κοινωνικά

Υπόθεση δολοφονίας Μάριου Παπαγεωργίου: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη δίκη.

86

Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και η εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του Π.Μ. για την αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Να υπενθυμίσουμε πως η σορός του άτυχου 26χρονου ακόμα αγνοείται.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ήταν σίγουρη πως ο Μάριος δεν ζει, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Η ίδια τόνισε : «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π.Μ. με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του Π.Μ. δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν».

Στα χέρια της εισαγγελέας «έφτασε» ένα έγγραφο «φωτιά» από πρώην συγκρατούμενη του συζύγου ο οποίος φέρεται ως βασικός κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το έγγραφο η πρώην κρατούμενη ανέφερε ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π.Μ. της είχε εκμυστηρευτεί πως ότι η απαγωγή του Μάριου έγινε με σκοπό τα λύτρα. Επίσης λίγο αργότερα της αποκάλυψε πως ο Μάριος έχει δολοφονηθεί και η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός περιέγραψε τον βασικό κατηγορούμενο «εγκέφαλο» της εξαφάνισης του νεαρού ως ,έναν άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς. που κατάφερε να γίνει “το στήριγμα” της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη, «να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας», ώστε να επιτύχει το στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου.

«Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας, στηριζόμενη σε μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκίνητο όπως είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο.:

«Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον Π.Μ., βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει. Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά.

Ο Π.Μ., εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος.»

Τέλος η εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να κηρύξουν  ένοχος τον Π.Μ. για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας, ενώ πρότεινε την ενοχή ακόμα 3 κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις.

Ωστόσο η εισαγγελέας, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με διαφορετικό τρόπο το καθένα στην άγρια δολοφονία του 26χρονου.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα