Κοινωνικά

Υπόθεση δολοφονίας Τοπαλούδη: «Έκλεισε» ο φάκελος επτά μήνες μετά.

80

Μετά από επτά μήνες συνεχόμενης έρευνας, ανακρίσεων και καταθέσεων η ανακρίτρια Ρόδου έκλεισε την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, με τον φάκελο να έχει ήδη πάρει τον δρόμο για το αρμόδιο Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή των δυο κατηγορουμένων, του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού σε δίκη.

Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα για τις απαντήσεις από τα κεντρικά του Facebook, σε όσον αφορά τις τελευταίες συνομιλίες της 21χρονης φοιτήτριας με τον 19χρονο.

Δηλαδή εάν άτυχη η Ελένη Τοπαλούδη γνώριζε πως το μοιραίο βράδυ θα συναντούσε τους…δολοφόνους της . Οι απαντήσεις δόθηκαν και οι Αρχές, οι οποίες γνωρίζουν πλέον ποιά είναι η αλήθεια, διότι έχουν προκύψει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Από την πλευρά τους οι χαροκαμένοι γονείς της φοιτήτριας ζητούν να γίνει γρήγορα η δίκη, να επιβληθούν οι μέγιστες ποινές που προβλέπονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς επίσης και να διερευνηθεί αν μετά την δολοφονία της κόρης υπήρξαν μάρτυρες ή κάποιοι που απλά κάτι γνώριζαν και προσπάθησαν να αλλοιώσουν ή να εξαφανίσουν στοιχεία.

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Ήταν μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018, όταν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου, το πτώμα της 21χρονης Ελένη Τοπαλούδη. Η νεαρή φοιτήτρια είχε βρεθεί πεταμένη και δεμένη σε βραχώδη περιοχή.

Για αρκετές ημέρες δεν μπορούσαν να ταυτοποιήσουν το πτώμα καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άνδρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ τριαντάφυλλο στο πόδι του θύματος.

Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών αλλά και ανάλυση video από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές κατέληξαν πως δράστες του εγκλήματος ήταν ένας 21χρονος Ροδίτης και ένας 19χρονος Αλβανός.

Στην αρχή οι δυο νεαροί κατά την διάρκεια των ανακρίσεων τους, στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα , έπεφταν συνεχώς σε αντιφάσεις.

Όμως στην συνέχεια ομολόγησαν το αποτρόπαιο έγκλημα ρίχνοντας ευθύνες και κατηγορίες ο ένας στον άλλον. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη