Κοινωνικά

Υπόθεση επίθεση Ερντογάν : Αθώοι οι 9 Κούρδοι.

31

Αθωώθηκαν οι εννέα Κούρδοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, από τον κύριο όγκο του βαρύτατου κατηγορητηρίου που αντιμετώπιζαν.

Ο εννέα άνδρες, ανάμεσά τους και τρία νεαρά παιδιά , πριν από δύο χρόνια είχαν συλληφθεί από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για «προπαρασκευαστικές πράξεις»  ενδεχόμενης επίθεσης σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο αθώωσε και τους εννέα κατηγορουμένους, από τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Ωστόσο έξι από τους εννέα κηρύχθηκαν ένοχοι και το δικαστήριο τους επέβαλε την ποινή των δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ ο καθένας, με αναστολή για οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και πλαστογραφία.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, έκαναν λόγο για μία «δίκαιη απόφαση» : «Το δικαστήριο στην απόφασή του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση».

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα