Κοινωνικά

Υπόθεση θανάτου Λίνας Κοεμτζή- Στον Άρειο Πάγο οι γονείς της

49

Αναζητώντας δικαίωση για τον θάνατο της κόρης τους, οι γονείς της άτυχης Λίνας Κοεμτζή (ή αλλιώς Γαλήνης), έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Οι χαροκαμένοι γονείς της νεαρής φοιτήτριας (Παναγιώτης Κοεμτζής και Σταυρούλα Τομπάζη) η οποία πριν από τρία χρόνια βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μαζί με τον δικηγόρο τους, Αντώνη Ξυλουργίδη, ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών και ενημέρωσαν τους ανώτατους εισαγγελείς της χώρας για την υπόθεση.

Παλεύουν να μάθουν τον λόγο και φυσικά κάτω από ποιες συνθήκες σκοτώθηκε το κορίτσι τους και κάνουν λόγο για πολλά κενά και αντιφάσεις στην έρευνα. Πεποίθηση της οικογένειας είναι ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Με πόνο , δάκρυα και σπαραγμό η μητέρα της 20χρονης βγαίνονυας από τον Άρειο Πάγο δήλωσε: «Μου έφεραν ένα παιδί στο σπίτι που έπεσε από 25 μέτρα και μου το έφεραν αρτιμελές. Έτσι έπρεπε να μου τη φέρουν; Έτσι είναι κάποιος όταν πέφτει από τόσο μεγάλο ύψος; Μου έφεραν ένα παιδί σαν να κοιμάται. Το πιστεύω από την πρώτη στιγμή. Το παιδί μου το σκότωσαν.»

«Η Γαλήνη δεν έπεσε. Κάτι άλλο μεσολάβησε. Κάποιοι άλλοι της αφαίρεσαν τη ζωή. Δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά.» έλεγε συνεχώς ο πατέρας της.

 

Ωστόσο ένα νέο άτομο από τα Γιαννιτσά, κάλεσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση που αφορά το σκέλος της υπόθεσης για τις συνθήκες θανάτου της νεαρής φοιτήτριας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει πως έχουν γίνει δραματικά λάθη (και προανακριτικά) στην υπόθεση η οποία αρχικά χαρακτηρίστηκε αυτοκτονία και μπήκε στο συρτάρι. Ενώ δεν πήραν υλικό από κάμερες και από τα νύχια της Γαλήνης για DNA.

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα