Κοινωνικά

Υπόθεση «Μαφία των Φυλακών»: Ερωτευμένη με τον αρχιμαφιόζο η δικηγόρος που συνελήφθη.

232

Η δικηγόρος Χρυσούλα Κιουμουρτζή, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών», βρίσκεται ήδη μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού αφού κρίθηκε προφυλακιστέα.

Όπως φαίνεται από μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία , η νεαρή δικηγόρος είχε αναπτύξει πιο στενή,και ερωτική σχέση με τον αρχιμαφιόζο Αλβανό κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι,του οποίου ήταν και δικηγόρος του.

Οι διάλογοι που είδαν το «φως» της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικοί:

1ος Διάλογος

-45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Καλημέρα, μωράκι μου.

-ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Καλημέρα.

-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Μια χαρά σε ακούω. Εσύ είσαι άνδρας για πρωινή δουλειά, τέλος.

-ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Μακάρι.

-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σ’ αγαπώ πολύ και δεν θέλω να σε χάσω.

Οι δυο τους ονειρεύονταν να ζήσουν μαζί και φαίνεται πως σχεδίαζαν την απόδραση του Αλβανού κακοποιού.

2ος Διάλογος:

– 45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ζω για τις στιγμές που θα είμαστε οι δυο μας. Που θα ζούμε εμείς οι δύο. Δεν χρειάζεται καν να δουλεύεις. Θα δουλεύω εγώ για ‘σένα.

– ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Ναι, μωρό μου. Θα γίνει, θα γίνει κάποια στιγμή.

-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σ’ αγαπώ πολύ και κάθομαι και φτιάχνω τραγουδάκια για ‘σένα.

-ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Κι εγώ φτιάχνω για ‘σένα τραγουδάκια.

– ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Είσαι ο άνδρας της ζωής μου. Ζω για τις στιγμές που θα είμαστε μαζί.

 

Ωστόσο η 45χρονη δικηγόρος διαψεύδει τον κοριό της ΕΥΠ

Από την πλευρά της η προφυλακισμένη δικηγόρος διαψεύδει όλα  τα αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα λέγοντας :

«Δεν υπήρχε ερωτική σχέση, σκεφτόταν την αυτοκτονία, προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να του μιλάω με πάρα πολύ όμορφο τρόπο.Δεν είχαμε ερωτική σχέση. Δεν υπήρχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, διότι αυτός ήταν σε καθεστώς κράτησης και δεν θα μπορούσε να  υπήρχε ερωτική σχέση.Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω, γιατί ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατί μου είχε εκμυστηρευθεί -και υπάρχει και αυτό σε διαλόγους- ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να του μιλάω με πάρα πολύ όμορφο τρόπο χωρίς να ξεπερνάω τα όρια.Οποιαδήποτε ερωτική σχέση να είχα με οποιονδήποτε, πιο πάνω έχω τις αξίες μου. Και να είχα και μην είχα, πάλι εγώ κάποιες αξίες δεν θα τις παραβίαζα για κανέναν.Αν θέλεις να ενθαρρύνεις έναν άνθρωπο και να τον βοηθήσεις, είναι κακό; Έχει σχέση με την απόδραση και τη δολοφονία; Αν ήμουν ερωτευμένη, λέω εγώ, θα έκανα τα πάντα για αυτόν χωρίς στοιχεία; Η σχέση μας ήταν στο πλαίσιο της δικηγορικής μου ιδιότητας και προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να τον ανεβάσω ψυχολογικά.

Πολλές από τις φορές που συνομιλούσαμε ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και καταλάβαινα, του έλεγα να κόψει την πρέζα, μου έλεγε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον… μην τον δηλητηριάσουν. Γιατί τον άκουγα να είναι μαστουρωμένος στις συνομιλίες, όταν, δε, μου έλεγε κάτι που παρέκκλινε από τις σχέσεις δικηγόρου και κρατουμένου, κατανοούσα και το απέδιδα στη χρήση ναρκωτικών ουσιών»

Αναφερόμενη στην δίκη Ζαφειρόπουλου η δικηγόρος είπε πως ο αρχηγός της Αλβανικής μαφίας δύο μέρες πριν από τη δίκη της ζήτησε πληροφορίες για τους χώρους του Εφετείου κι αν υπάρχουν ΜΑΤ. Όπως παραδέχεται του είπε αφού υποστηρίζει πως ήταν ανυποψίαστη: «Λέει ότι κατόπτευα τον χώρο του Εφετείου. Εγώ ανυποψίαστη, όταν με ρώτησε για κάποιο δωμάτιο στο Εφετείο πού βρίσκεται, του είπα είναι εκεί. Όταν διακόπτεται το δικαστήριο και τους μεταφέρουν σε κάποιο δωμάτιο, εγώ ανυποψίαστη του απάντησα τη θέση του δωματίου στον χώρο. Το δωμάτιο αυτό βρίσκεται κοντά στην έξοδο, του απάντησα τελείως ανυποψίαστη. Εξάλλου, πώς θα ήταν δυνατόν σε μία αίθουσα στην οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος κατά την είσοδο σε αυτή, τόσο σωματικός όσο και στις αποσκευές. Μας άδειαζαν τις τσάντες. Πώς θα ήταν δυνατόν εγώ και με πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι συνόδευαν τους κατηγορουμένους με προτεταμένα τα όπλα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να σκεφτώ, να διανοηθώ ότι αυτός με ρωτούσε για τη θέση του δωματίου, για τη διαρρύθμιση του Εφετείου, προκειμένου να αποδράσει. Υπάρχει διάλογος που λέει ”σε παρακαλώ μπορείς να μου φέρεις ένα στυλό” και λέω ”όχι, δεν προλαβαίνω να αγοράσω κανένα στυλό, γιατί εγώ τώρα έρχομαι στο δικαστήριο”. Εμείς οι δικηγόροι δεν ξεχωρίζουμε τους σκληρούς ή μαλακούς κακοποιούς. Είμαι ένας πραγματικός λειτουργός της Δικαιοσύνης, που μάλλον το κράτος δεν θέλει τέτοιους, δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι ένας άνθρωπος θα βοηθήσει έναν άλλον δεν μπορεί δεν το δέχεται»

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα