Κοινωνικά

Υπόθεση Novartis: Μπαράζ καταγγελιών από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

39

Συγκλονίζουν ολόκληρη την έρευνα οι αναφορές και οι καταγγελίες από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Μετά τις εκατέρωθεν αναφορές με βαριές καταγγελίες, τόσο εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου πάγου κ. Αγγελή, όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, διατάχθηκε διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα

Σχεδόν 4 μήνες μετά τις αναφορές τόσο του κ. Αγγελή όσο και της κ. Τουλουπακη στις οποίες κατηγορούν ο ένας τον άλλον για αντιθεσμικες συμπεριφορές οι οποίες συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής , ο οποίος ήταν επόπτης της  έρευνας για τη Novartis για ένα τρίμηνο, καταλογίζει στην αναφορά που είχε καταθέσει παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανιας.

Ωστόσο τα τέλη Ιανουαρίου η Ελένη Τουλπουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες του κ. Αγγελή. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή. Στην συγκεκριμένη  αναφορά η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Όπως φαίνεται λοιπόν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και γι αυτό  ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων, διότι θέλει να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης και η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας.

 

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα