Κοινωνικά

Χανιά- Απαράδεκτο: Οδηγός ΚΤΕΛ κατέβασε 15χρονο επειδή του έλειπαν 10 λεπτά .

41

Ένα απάνθρωπο και απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Χανίων με πρωταγωνιστές έναν 15χρονο, να πέφτει θύμα οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιάς. Ο λόγος; Του έλειπαν 10 λεπτά για να συμπληρωθεί η τιμή του εισιτήριου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του μαθητή, το παιδί  τελείωσε γύρω στις 12.30 της Πέμπτης την προπόνησή του στο άθλημα που κάνει, πήρε από το Δαράτσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιά για να πάει να βοηθήσει τον πατέρα του στο μαγαζί, που διατηρεί στον Πλατανιά.

Όμως μέχρι να φτάσει αγόρασε ένα μπουκαλάκι νερό. Δεν υπολόγισε σωστά και στην τσέπη του αντί για 2,10 ευρώ, που κοστίζει το ακριβές αντίτιμο του εισιτήριου για Πλατανιά, έμεινε ένα 2ευρω.

Όταν ο 15χρονος μπήκε στο  ΚΤΕΛ, ο οδηγός-εισπράκτωρ, εξαντλώντας πεισματικά κάθε όριο αναλγησίας , του είπε θυμωμένος  πως με 2 ευρώ, θα τον κατεβάσει, μια στάση νωρίτερα από τον Πλατανιά, στην τελευταία δηλαδή στάση Αγίας Μαρίνας.

Ο ανήλικος όπως είναι χαμηλών τόνων, δεν αντιμίλησε ούτε και έφερε αντίρρηση, ενώ κανένας συνεπιβάτης δεν αντέδρασε σε όλη αυτή τη σκηνή, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν τουρίστες.

Ο 15χρονος μαθητής , ο οποίος που πάσχει και από αλλεργικό άσθμα, αναγκάστηκε να κατέβει μία στάση νωρίτερα και περπάτησε περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα μέσα στο λιοπύρι για να φτάσει εξουθενωμένος μετά από ώρα στον Πλατανιά.

Όπως ήταν φυσικό, μόλις ο πατέρας του έμαθε το τι είχε συμβεί προσπάθησε (μάταια όπως αποδείχθηκε) να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο του ΚΤΕΛ για να αναφέρει το γεγονός. Αν και  του είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί του, το τηλέφωνό του ταραγμένου πατέρα, που περίμενε να ακούσει απλά ένα «συγγνώμη» δεν χτύπησε ποτέ.

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα