Κοινωνικά

Χανιά: Ενοποίηση δρόμων της παλιάς πόλης.

89

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανακατασκευής του οδοστρώματος της οδού Καραολή Δημητρίου μετά την ολοκλήρωση του έργου πεζοδρόμησης της οδού Χάληδων, με προϋπολογισμού μελέτης 120.000 ευρώ.

Στόχος του Δήμου, η ενοποίηση δρόμων της παλιάς πόλης των Χανίων. Σύμφωνα με σχετικό τεχνικό δελτίο του έργου, το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διάστρωση του οδοστρώματος, με φυσικούς κυβόλιθους, στο επίπεδο της στάθμης των πεζοδρομίων ώστε να ενοποιηθεί η οδός τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά με την οδό Χάληδων, όπως αυτή διαμορφώνεται.

Από την 1 Νοεμβρίου 2019 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να μην  υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της παλιάς πόλης, κατά τη θερινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε σε δηλώσεις του: «Με την ολοκλήρωση του έργου και στην Καραολή Δημητρίου ενοποιείται ουσιαστικά ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την πρόσβαση στην παλιά πόλη μέχρι και την είσοδό της στην πλατεία Συντριβανίου. Ολοκληρώνεται μια παρέμβαση σε ένα πολύ ζωτικό σημείο της παλιάς πόλης».

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα